Sipilän määrätietoisuus on Suomen etu !

Pääministeri Sipilää on arvosteltu siitä, että hän on tuonut yritysjohtamisen malleja politiikkaan ja hallituksen työhön. Arvostelijat toteavat, etä politiikassa toimivat toiset säännöt. Johtamisessa on perusteiltaan kuitenki kyse samasti niin hallituksessa kuin eri organisaatioissa. Päätetään, mitkä ovat tärkeimmät tavoitteet yhteisen eteen ja työskennellään yhdessä niiden saavuttamiseksi määrätietoisesti. Kaikkia asioita ei voi viedä eteenpäin samanaikaisesti.

Talouden kuntoonsaattaminen ja työllisyyden parantaminen ovat olleet hallituksen tavoitteena numerolla yksi. Tästä on kyllä jo näyttöjäkin. Tähän tavoitteeseen on työskennelty määrätietoisesti voimakkaastakin arvostelusta huolimatta. Politiikassa on se ero yritystoimintaan, että jokainen saa ilmaista oman mielipiteensä kärkevälläkin tavalla huolimatta siitä, onko kyse suuresta vai pienestä asiasta. Politiikassa on myös etujärjestöjä, jotka voivat ottaa voimakkaankin roolin oman etunsa vuoksi. Hallitukselle kuuluva maan edun ajaminen pyritään tarkoituksena hämärtää.

Sipilän hallituksella tuskin on haluja ajaa jonkun ryhmän, esimerkiksi yrittäjien etua, vaan tehtävänä on yhteisen edun ajaminen. Näin on tässä pienten yritysten irtisanomisasiassakin. Hallituksen valmistelemat toimet parantavat työllistymismahdollisuuksia ja ovat sitä kautta hyväksi myös työntekijäpuolella – myös niissä yrityksissä, joissa joskus joudutaan kohtaamaan irtisanomisia. Yrittäjänä  ja yritysjohtajana tiedän, että irtisanomisia ei tehdä kevyellä perusteella vaan muiden ratkaisujen puuttuessa.

 

VesaHelkkula
Espoo

Olen yrittäjä ja kokenut ICT-alan toimitusjohtaja. Haen toimia ilmastonmuutoksen rajoittamiseen erityisesti yritystoiminnan kautta. Yhteiskunnan toimintaa seuraava vaikuttaja. Koulutukseltani tuotantotalouden DI ja MBA. Toiminut 5 vuotta HUS-kuntayhtymän luottamustoimessa. Kotisivuni : helkkula.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu