VesaHelkkula

Sipilän määrätietoisuus on Suomen etu !

Pääministeri Sipilää on arvosteltu siitä, että hän on tuonut yritysjohtamisen malleja politiikkaan ja hallituksen työhön. Arvostelijat toteavat, etä politiikassa toimivat toiset säännöt. Johtamisessa on perusteiltaan kuitenki kyse samasti niin hallituksessa kuin eri organisaatioissa. Päätetään, mitkä ovat tärkeimmät tavoitteet yhteisen eteen ja työskennellään yhdessä niiden saavuttamiseksi määrätietoisesti. Kaikkia asioita ei voi viedä eteenpäin samanaikaisesti.

Talouden kuntoonsaattaminen ja työllisyyden parantaminen ovat olleet hallituksen tavoitteena numerolla yksi. Tästä on kyllä jo näyttöjäkin. Tähän tavoitteeseen on työskennelty määrätietoisesti voimakkaastakin arvostelusta huolimatta. Politiikassa on se ero yritystoimintaan, että jokainen saa ilmaista oman mielipiteensä kärkevälläkin tavalla huolimatta siitä, onko kyse suuresta vai pienestä asiasta. Politiikassa on myös etujärjestöjä, jotka voivat ottaa voimakkaankin roolin oman etunsa vuoksi. Hallitukselle kuuluva maan edun ajaminen pyritään tarkoituksena hämärtää.

Sipilän hallituksella tuskin on haluja ajaa jonkun ryhmän, esimerkiksi yrittäjien etua, vaan tehtävänä on yhteisen edun ajaminen. Näin on tässä pienten yritysten irtisanomisasiassakin. Hallituksen valmistelemat toimet parantavat työllistymismahdollisuuksia ja ovat sitä kautta hyväksi myös työntekijäpuolella - myös niissä yrityksissä, joissa joskus joudutaan kohtaamaan irtisanomisia. Yrittäjänä  ja yritysjohtajana tiedän, että irtisanomisia ei tehdä kevyellä perusteella vaan muiden ratkaisujen puuttuessa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä
Jari Ikonen

Maksettu mainos, ropot vakuutuskuoreen vaan

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Sipilän määrätietoisuus on todella iso haitta, koska hän ei kykene reagoimaan tosiasioihin.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Sipilän menestykkäästä yrittäjätaustasta voidaan olla toki montaa mieltä. Kannattavuutta, keinolla millä hyvänsä. Näillä liiketoiminnan johtamisopeilla on siis menty. Nähtävästi myös Hallituksessa.

https://seura.fi/asiat/seuran-selvitys-juha-sipila...

Lisäksi pikkumoka aiheutti Suomelle miljardin menoerän. Yritystoiminnassa tuollaisesta ei pelkällä kengällä olisi selvinnyt, mutta PM selvisi, ilman kenkää, ilman mitään vastuuta.

Ai niin, MOL in sivuilla on n. 20 tuhatta vapaata työpaikkaa. Sipilän aloittaessa pääministerinä vapaita työpaikkoja oli kymmenen tuhannen tarkkuudella saman verran.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Sipilä on tuonut nykypäivän politiikkaan 15-20 vuotta vanhentuneen tavan johtaa. Se on peruja jostain 2000-luvun vaihteesta eikä ole enää nykypäivää.

Se on sellaista johtajuutta, josta nyt puhutaan Nokian tapauksessa kaikkinen ongelmineen.

Käsitteet kuten innostaminen, osallistaminen, mahdollistaminen tai tunneäly johtamisessa loistavat poissaolollaan. Modernia johtajuutta tämä ei ole vaan omaan erehtymättömyyteen uskovaa sanelua ylhäältä alas. Ei jatkoon.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Kaistakorpi, ethän ole unohtanut, minkä ajan demarien ja vassareiden apupuolue ay-liike on tuonut nykypäivään. Tuo aika on peruja kaukaa viime vuosituhannelta.

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen

"Hallituksen valmistelemat toimet parantavat työllistymismahdollisuuksia ja ovat sitä kautta hyväksi myös työntekijäpuolella"

Saman mantran toistaminen vaille minkäänlaista totuuspohjaa on vaan säälittävää...

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Näin se on.
Ja tuo sama mantra on:" Sipilän hallitus on ehkä huonoin ikinä".
Tuon mantran hokijat eivät muista missä jamassa Suomi oli 2015 kun nykyinen hallitus aloitti, silloin kaikki laidasta laitaan olivat masennuksen valtaamia ja nykyoppositio oli valmis heittäytymään EU:n holhoukseen. Sipilä hallituskumppaneineen valitsi toisen tien ja se on tehonnut.

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen

Listaapas tähän Sipilän hallituksen konkreettiset toimenpiteet, jolla vienti lähti vetämään ja talous kasvuun, KIITOS! Oliko se kenties lomarahojen leikkaus taikka maksujen siirto työntekijöille? Tai sitten ehkä kiky, jonka Sipilän hallitus kiristi työntekijäpuolelta ja jonka lupauksista ei sitten itse pitänyt kiinni??

Käyttäjän VesaHelkkula kuva
Vesa Helkkula

Eiköhän 25 vuoden kokemukseni yrittäjänä ja suomalaisten työllistäjänä sekä mukana monissa yrityksissä ole perustana kohtalaiselle totuuspohjalle. Myös vaikeissa tilanteissa on aina yhdessä henkilöstön kanssa käsitelty yritysten asioita avoimella tavalla. Yritystoiminnan ja henkilöstön etu on samansuuntainen. Jos edut erkanevat toisistaan, ei yritystoiminta voi olla enää onnistunutta.

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen

Kerrotko vielä, miten hallituksen nykyinen suunnitelma irtisanomissuojan heikentämistestä lisää TUTKITUSTI työllisyyttä? Ja ekonomistien usko ei nyt käy tässä tapauksesssa.

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen Vastaus kommenttiin #12

Haluat tutkimukseen pohjautuvaa tietoa, mutta tutkijoiden näkemykset eivät kuitenkaan kelpaa? Outoa...

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen Vastaus kommenttiin #17

Et sitten viitsinyt kertoa tarkkaa tutkimusta, jossa todetaan, että lakimuutos lisää toditetusti työllisyyttä???

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen Vastaus kommenttiin #18

Minulla on tapana uskoa itseäni viisaampia, tässä tapauksessa taloustieteen tutkijoita.

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen Vastaus kommenttiin #20

Hyvä näin. Tosin taloustieteilijätkin ovat todenneet, ettei mitään varsinaista näyttöä työllisyyden paranemiselle ei ole vaan kyse on toivotaan, toivotaan ajattelusta. Ja saman on myöntänyt myös hallitus omissa muistioissaan ja vaihtanut retoriikkaakin viime aikoina Nythän hallitus puhuu "positiivisesta dynaamisuudesta", joka on kuulemma hyvä työmarkkinoille. Mutta jostain syystä edelleen jotkut jaksaa jauhaa samaa mantraa miten työllisyys tulee parantumaan uuden irtisanomislain myötä, kummalista....

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Ei mikään yritys sentään ryöstä pienipalkkaisia duunareitaan.
Eikä potki sairata mummoja jne.

Henry

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Laitahan ihan reilusti puoluekanta näkyviin, kun kuitenkin Keskustan ehdokkaana olit viimeksi eduskuntaankin.

Näkyy olevan Sipilän kanssa paljon yhteistä historiaakin bisneksessä.

https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/autojen-paika...

Lisäksi tuntuu olevan yhdessä Keskustan Bernerin kanssa paikannusbisneksetkin lähellä sydäntä.

"Tammikuussa 2015 oppositiojohtaja Juha Sipilä kertoi päätoimittajatapaamisessa uutisen. Hän oli henkilökohtaisesti houkutellut keskustan ehdokkaaksi kevään eduskuntavaaleihin kaksi yritysjohtajaa: Anne Bernerin ja Vesa Helkkulan."

”Päätökseeni lähteä kansanedustajaehdokkaaksi on vaikuttanut erityisesti Juha Sipilän, Keskustan puheenjohtajan, uudenlainen ote yhteisten asioiden hoitamisessa ja hänen pyyntönsä lähteä mukaan. Hänen rehellinen mutkattomuutensa, asioiden tekeminen yhdessä ja huolellinen asioiden valmistelu ennen päätöksentekoa ovat arvoja, joita nyt tarvitaan. Olen päättänyt tukea osaltani hänen tietään pääministeriksi. Samankaltaisen taustani ja pitkän politiikan ulkopuolisen kokemukseni vuoksi voin tuoda kansalaisten toivomaa mutkattoman rehellistä toimintaa ja tuloksellista panosta eduskuntatyöhön”, hehkutti Vesa Helkkula päätoimittajatapaamista seuraavana päivänä STT:lle lähetetyssä tiedotteessa "

"Helkkulan äänisaalis jäi vaatimattomaksi. Sen sijaan Sipilästä tuli pääministeri ja hän nosti Bernerin liikenne- ja viestintäministeriksi, jota hän on voimakkaasti tukenut niin veroparatiisiyhtiöitä, Finaviaa kuin liikenneverkkoselvitystäkin koskeneiden kohujen keskellä."

Tuot esille vain yritysjohtajuuden etkä poliittista kantaasi.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kyllä keskustan ehdokkaaksi voi lähteä, vaikka ei olisikaan keskustan jäsen. Riittää, että arvot ja tavoitteet ovat riittävän lähellä keskustan arvoja ja tavoitteita.

En nyt tiedä, onko Helkkula keskustan jäsen. Ei sinänsä ole edes mitenkään oleellista.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Tosi asia taitaa kuitenkin olla se, että yritysmaailmassa johtamisessa ei uskonnollisilla arvoilla ole sellaista merkitystä kuin on valtion johtamisessa, jossa johdetaan päätöksiä tekemällä muiden rahoilla, ei oman tai vieraan palveluksessa olevan yhtiön varoilla tulosvastuullisesti. Yhtiön johtamisessa on paljon rajatummat tavat johtaa kustannustehokkaasti. Valtion johtamisenkin tulee olla, myös unionissa ollessa, kustannustehokasta etenkin silloin kun sekoitetaan uskonnolliset arvot tehokkaaseen johtamiseen. Tästä oikein verrattoman hyvä esimerkki on polliittinen päätös haittamaahanmuutossa, joka hyväksyttiin Sipilän johtamassa hallituksessa. Tästä on aiheutunut jo nyt mrd-luokan ylimääräiset kustannukset, koska ei laitettu Ruotsin vastaiselle rajalle rajavalvontaa. Tämän on myös aiemmin Sipilä tunnustanut sanomalla, että kaikki Ruotsista tulleet olisi voitu käännyttää.

Sipilä johtaa valtiota uskonnollisten arvojen mukaisesti kansalaisten rahoilla. Huonoa johtamista. Kaikilta kolmelta hallituspuolueelta huonoa päätösten tekemistä kansalaisten kustannuksella. Ei siis kansalaisten edun mukaista toimintaa.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Jos ihan aidosti oikea syy tähän jupakkaan on se, että halutaan helpottaa pienten yritysten kohdalla työntekijöiden palkkaamista niin, että myös palkatusta työntekijästä pääsee eroon, jos rekrytointi ei onnistunutkaan, niin miksi ei paranneta nykyistä koeaikamenettelyä?

Voisihan normaalin koeajan jälkeen olla ns. tarkkailukoeaika esimerkiksi puolen vuoden ajan normaalin koeajan jatkeeksi, johon sitten pätisi nyt kaavaillut pienen yrityksen "vähän helpotetut" irtisanomisperusteet.

Ja vielä siten, että se koskisi kaiken kokoisia yrityksiä, ja vielä niin, että se joka tulisi irtisanotuksi tuolla em. tarkkailukoeajalla saisi siitä vain 1,5 kuukauden karenssin 3 kuukauden sijasta.

Lisäksi lakiin tehdään selvä siirtymäsäännös uuden ja vanhan irtisanomislain soveltamiseksi, ja vielä siten, että

- työntekijältä tulee myös pyytää hyväksyntä tähän tarkkailukoeaikaan normaalin koeajan lisäksi ja

- laissa on eriteltynä mahdolliset irtisanomisperusteet tarkkailukoeaikana.

Mitäpä tästä tuumitte? Halutaanko oikeasti sopu tässä asiassa, vai onko taustalla jotain muuta? Ketä riita palvelee?

Käyttäjän VesaHelkkula kuva
Vesa Helkkula

Hei Kirsi, olipa rakentava kommentti. Mukava nähdä tällainen. Tuo voisi olla aidosti yksi lähtökohta. Ongelmana lienee se, että AY-liike ei suostu millään tavalla tulemaan vastaan. Jospa esim. AY-liikkeeltä tulisi tuollainen aito ehdotus. Vastaikkainasettelun takana lienee osaltaa vaaleihin liittyvä poliittinen tarkoitus AY-liikkeen puolelta.

Toimituksen poiminnat